Скаргу на Трампа написав агент ЦРУ, що працював у Білому домі – ЗМІ

Читать на русском
Автором скарги на телефонну розмову Трампа із Зеленським виявився співробітник Центрального розвідувального управління США, який працював у Білому домі.
Фото - Reuters.

Автором скарги на телефонну розмову американського президента Дональда Трампа з президентом України Володимиром Зеленським виявився співробітник Центрального розвідувального управління США, який працював у Білому домі.

«Його скарга, оприлюднена в четвер, підтвердила, що він є аналітиком за освітою, і чітко дала зрозуміти, що він розуміється на американській зовнішній політиці щодо Європи, демонструючи витончене розуміння української політики та принаймні деякі знання закону», - пише The New York Times.

Трамп, Зеленський і телефонний скандал: чи зможуть звільнити президента СШАВ США оголосили про початок офіційного розслідування щодо імпічменту Трампа. Причиною став скандал, який розгорівся після телефонної розмови Трампа з президентом України.

Офіцер ЦРУ не працював у команді зв’язку, яка обробляє дзвінки з іноземними лідерами. За словами людей, знайомих з його особою, він дізнався про поведінку Трампа «у ході офіційних міжвідомчих справ».

Згідно з даними співрозмовників видання, співробітник ЦРУ вже залишив Білий дім і продовжує роботу в управлінні.

Директор Національної розвідки США Джозеф Магуайр заявив на слуханнях у палаті представників Конгресу США, що зробить все можливе для захисту агента від переслідувань та збереження його особистості в таємниці.

Нагадаємо, Володимир Зеленський відвідав США з 3-х денним робочим візитом.

Він виступив 25 вересня з промовою під час загальних дебатів Генасамблеї ООН. Також Зеленський зустрівся з лідерами ряду країн.

Поїздка пройшла на тлі скандалу, пов'язаного з можливим тиском Трампа на Зеленського в телефонній розмові двох президентів в липні цього року. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про ініціювання процедури імпічменту президента Трампа.

У відповідь Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.

«Слово і Діло» подивилося, що в соціальних мережах думають про скандал і можливий імпічмент Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: