Зеленський зустрівся із Меркель на полях Генасамблеї ООН

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Сторони обговорили стан підготовки до зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки для узгодження подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на сході України», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що президент України поінформував Меркель про безпекову ситуацію на сході України, а також про зусилля української сторони з відновлення зруйнованого мосту поблизу Станиці Луганської.

«Глава держави підтвердив, що Україна залишається послідовною у виконанні своїх зобов’язань щодо мирного врегулювання на Донбасі із використанням політико-дипломатичних механізмів», — повідомляє Офіс президента.

Зі свого боку Меркель наголосила на незмінності підтримки з боку ФРН зусиль України, спрямованих на встановлення миру на сході країни, а також відзначила важливість ретельної підготовки зустрічі в Нормандському форматі задля досягнення дієвих результатів.

Як відомо, Зеленський знаходиться в США з 23 вересня. За цей час український президент вже встиг провести низку міжнародних зустрічей. Серед яких зустріч з прем'єром Італії та президентом Казахстану, а також із генсеком НАТО Столтенбергом.

Зустріч президента України Володимира Зеленського і президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, за попередніми даними, відбудеться 25 вересня на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Робочий візит президента триватиме до 26 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: