У МВФ назвали топтеми переговорів з українським урядом

Читать на русском
Команда МВФ зараз оцінює фінансову політику України й обговорює політичні наміри нового уряду.

Місія Міжнародного валютного фонду, яка прибула до Києва на цьому тижні, зосередиться, зокрема, на обговоренні фінансової політики України, намірів нового уряду, а також створення ефективної антикорупційної системи.

Про це розповів на брифінгу у Вашингтоні в четвер, 12 вересня, директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, передає Укрінформ.

«Команда МВФ зараз перебуває в Києві для консультацій щодо статті 4 (щодо оцінки фінансової політики України - ред.) й обговорення політичних намірів нового уряду», - зазначив представник Фонду.

Він зазначив, що місія МВФ планує працювати в Україні до 26 вересня, після чого буде офіційно повідомлено про підсумки роботи. «Ми повною мірою співпрацюємо з українцями і новим українським урядом», - наголосив Райс.

Водночас він додав, що фонд продовжує зосереджуватися на позиціях, які і раніше обговорювалися з українською стороною.

«Одним з важливих елементів дискусій, які ми проводили з Україною останнім часом, безумовно, є важливість створення ефективної антикорупційної системи», - нагадав Райс. За його словами, це «очевидно, і надалі залишатиметься важливим компонентом поточних дискусій».

Зазначимо, що голова Вищого антикорупційного суду (ВАКС) Олена Танасевич провела зустріч з представниками Міжнародного валютного фонду. Зустріч відбулася в рамках переговорів з відкриття нової програми співпраці для України до кінця 2019 року.

Нагадаємо, що раніше Fitch назвало умови угоди України з МВФ.

Пізніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що місія МВФ прибула в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: