МВФ і НБУ обговорили нову програму

Читать на русском
Члени Ради НБУ провели зустріч з представниками місії МВФ в Україні, в ході якої обмінялися думками щодо стану грошово-кредитного ринку і банківської системи, вдосконалення монетарної політики.

Члени Ради НБУ провели зустріч з представниками місії МВФ в Україні, в ході якої обмінялися думками щодо стану грошово-кредитного ринку і банківської системи, вдосконалення монетарної політики.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Візит місії МВФ: чого зажадають кредитори в обмін на траншМісія Міжнародного валютного фонду перебуватиме в Україні з 10 по 24 вересня. Про подальшу співпрацю поговорили з експертами.

Зазначається, що голова Ради Богдан Данилишин проінформував присутніх, що нещодавно Рада ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на 2020 рік і середньострокову перспективу (далі – Основні засади).

Згідно із ними цілі грошово-кредитної (монетарної) політики залишаються незмінними, а Нацбанк може використовувати всі законодавчо визначені засоби грошово-кредитної політики. У 2020 році НБУ використовуватиме гнучкість режиму інфляційного таргетування, сприяючи не тільки поверненню інфляції до цілі, але також опікуючись впливом монетарних рішень на економічне зростання.

За умови зниження інфляційного тиску та поліпшення очікувань Національний банк пом'якшуватиме монетарну політику, сприяючи таким чином економічному зростанню. Облікова ставка в реальному вимірі поступово знижуватиметься у наступних роках до нейтрального рівня.

Також з огляду на поліпшення інфляційних очікувань знижуватимуться і номінальні процентні ставки банків.

Крім того, під час зустрічі підкреслювалося, що Рада буде і надалі всіляко підтримувати і відстоювати незалежність Національного банку України. Також членів Місії ознайомили з результатами незалежного зовнішнього оцінювання функцій внутрішнього аудиту НБУ експертами Центрального банку Нідерландів. А саме: відповідний департамент Нацбанку отримав найвищу оцінку діяльності за шкалою оцінювання для організацій державного сектору, включаючи центральні банки, що визначає найвищі стандарти, принципи та вимоги до ефективного внутрішнього аудиту в державному секторі.

Своєю чергою, представники Міжнародного валютного фонду проінформували членів Ради про роботу над новою програмою і висловили намір продовжувати конструктивний діалог у цьому напрямі.

Раніше президент Володимир Зеленський зустрівся із заступником директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джулією Козак і керівником місії МВФ в Україні Роном ван Роденом.

Також в МВФ назвали ТОП-теми переговорів з українським урядом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: