Справу франківського екссудді передали до ВАКС

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання прокурора САП про передачу справи колишнього служителя Феміди до антикорупційного суду.
Володимир Булка

Верховний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 23 вересня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив передати справу Булки до Вищого антикорупційного суду, оскільки той офіційно розпочав роботу, а всі справу НАБУ і САП, в яких не винесено вироку, мають бути передані до ВАКС. Вивчивши клопотання, судді його задовольнили.

За версією слідства, екссуддя отримав 5 тисяч євро неправомірної вигоди від голови правління ПАТ «Живиця» Олександра Аниськовця за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства. Суддю затримали 7 серпня 2018 року «на гарячому», відразу після отримання ним другої частини обумовлених коштів, а саме 3 тисяч євро.

Нагадаємо, ще в лютому САП скерувала до суду обвинувачення стосовно екссудді Булки. Лише в травні суд призначив підготовче засідання в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: