Суд призначив підготовче засідання у справі екс-судді

Читать на русском
Івано-Франківський суд визначився з датою розгляду кримінального провадження щодо хабара колишньому місцевому судді.

Суд призначив на 3 травня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в розкладі Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, повідомляє «Слово і Діло».

Засідання відбудеться 3 травня о 13:00. Справу розглядатиме колегія суддів у складі Дмитра Руденка (головуючий суддя), Олега Лазаріва та Олега Шамотайла.

Водночас раніше адвокат екс-судді Булки намагався передати цю справу до Солом'янського районного суду міста Києва для подальшого її розгляду. Свою заяву він мотивував тим, що його клієнт був суддею в Івано-Франківській області, що унеможливлює справедливий та неупереджений розгляд справи. Проте Верховний суд відмовив у задоволенні клопотання.

За версією слідства, суддя отримав 5 тисяч євро неправомірної вигоди від голови правління ПАТ «Живиця» Олександра Аниськовця за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства. Суддю затримали 7 серпня 2018 року «на гарячому», відразу після отримання ним другої частини обумовлених коштів, а саме 3 тисяч євро.

Нагадаємо, САП скерувала до суду цю справу. Раніше суд продовжив розслідування справи екс-судді Булки. Також суд продовжив йому домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: