Суд призначив експертизу у справі хабара судді з Івано-Франківська

Читать на русском
Столичний райсуд підтримав прохання Національного бюро про призначення експертизи у справі судді з Івано-Франківська.
Солом'янський суд Києва

Суд призначив експертизу відео- та звукозапису в кримінальному провадженні за підозрою судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ганна Сергієнко за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

В обґрунтуванні клопотання детектив відзначав, що Булку підозрюють в отриманні неправомірної вигоди в розмірі 5 тисяч євро за те, щоб він залишив арбітражного керуючого ПАТ «Живиця». У НАБУ додали, що під час розслідування на підставі відповідного рішення суду працівниками Служби безпеки за дорученням проводилися негласні слідчі (розшукові) дії (НСРД), а саме: аудіо-, відеоконтроль особи, аудіоконтроль особи, зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж (електронних інформаційних систем). За результатами проведення НСРД складені відповідні протоколи, до яких додані носії інформації із зафіксованими результатами проведення слідчих дій.

Також під час обшуку кабінету судді Булки в нього виявили жорсткий диск, на якому знайшли аудіозаписи судових засідань. На них містяться зразки голосу підозрюваного. У зв'язку з цим у НАБУ з'явилася необхідність в ототожненні особи за фізичними параметрами голосу Булки й іншою особою, які є учасниками діалогів у всіх перерахованих вище аудіо- та відеофайлах. Так, детектив клопотав про проведення експертизи. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд продовжив розслідування справи про хабар судді Булки. Також суд продовжив домашній арешт підозрюваному НАБУ судді з Івано-Франківська. Раніше суддя призначив експертизу «міченого хабара», наданого Булці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: