ВРП пом'якшила покарання судді, який передав АРМА майно екс-директора ЛБТЗ

Читать на русском
Вища рада правосуддя не побачила підстав для скасування рішення дисциплінарної палати про покарання судді Віктора Фоміна, однак змінила його.

Вища рада правосуддя змінила покарання для судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Віктора Фоміна з догани на попередження.

Таке рішення ухвалила ВРП сьогодні, 10 січня, за результатами розгляду скарги судді на винесене дисциплінарною палатою покарання, повідомляє «Слово і Діло».

На думку Ради, Фомін, перебуваючи у відрядженні до Солом'янського районного суду міста Києва, порушив норми Кримінального процесуального кодексу України при ухваленні рішення про передачу в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів арештованого майна колишнього директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа. Як відомо, останнього обвинувачують у розтраті понад 14 мільйонів гривень на придбання двигунів для танків на потреби Збройних сил України й для забезпечення можливої ​​майбутньої конфіскації майна суд наклав арешт на майно Тимківа.

Як вказувала ВРП, чинним КПК та іншими актами законодавства не встановлені права суду передавати в управління майно, на яке наклали арешт, без встановлення заборони розпоряджатися та/або користуватися такими активами. Крім того, в управління АРМА може передаватися майно, яке визнане речовими доказами, однак жодна з вищевказаних умов не була застосована до майна екс-директора ЛБТЗ.

Нагадаємо, ВРП винесла догану судді Фоміну за передачу в управління АРМА майна екс-директора ЛБТЗ. Пізніше суддя подав скаргу на догану. Також ВРП призначила до розгляду скаргу судді Фоміна на догану.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: