Трамп дорікнув ЄС в «м'якій позиції» щодо РФ – стенограма

Читать на русском
Дональд Трамп, президент США, в розмові зі своїм колегою президентом України Володимиром Зеленським повідомив про м'яку позицію Європи щодо посилення тиску на Росію.

Дональд Трамп, президент США, в розмові зі своїм колегою президентом України Володимиром Зеленським повідомив про м'яку позицію Європи щодо посилення тиску на Росію.

Про це йдеться в опублікованій стенограмі розмови президентів США і України, яка відбулася 25 липня.

Трампу можуть оголосити імпічмент через скандал із дзвінком Зеленському: реакція соцмережУ США можуть оголосити імпічмент президенту Дональду Трампу. Все через скандал з телефонною розмовою з Володимиром Зеленським.

Американський лідер заявив, що США більше підтримують Україну, ніж Європейський союз.

«Німеччина не робить майже нічого. Все, все що вони роблять, - це говорять. І я вважаю, що саме про це ви повинні у них запитати. Коли я розмовляв із Меркель, вона тільки говорила про Україну, але нічого не робила», - заявив Трамп.

У відповідь Зеленський погодився зі словами Трампа і підкреслив, що лідери Франції та Німеччини не відповіли на його заяву про посилення санкцій тиску на Росію. На думку президента України, Європа мала б бути великим партнером для України, але технічно цю роль виконують США.

Нагадаємо, в США розгорівся скандал після того, як співробітник розвідки поскаржився, що Трамп нібито допустив недоречні висловлювання в бесіді з іноземним президентом. Також американські ЗМІ припустили, що президент США нібито тиснув на Зеленського, вимагаючи відновити розслідування проти сина Джо Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: