«Укрзалізниця» передала до поліції матеріали проти братів Дубневичів

Читать на русском
Укрзалізниця виявила та передала до правоохоронних органів інформацію щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів.

«Укрзалізниця» виявила та передала до правоохоронних органів інформацію щодо мільйонних збитків при купівлі та постачанні анкерів.

Про це повідомив керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов у Facebook.

«Чорний понеділок» для братів Дубневичів... Це черговий щабель у нашій непростій боротьбі за прозорий ринок закупівель УЗ. Тут маємо справу з гігантами тіньових закупівель» – наголосив Кравцов.

Він пояснив, що дві компанії зі схожими назвами впродовж 2018 – 2019 років постачали закладні анкери АЗ-2 під виглядом продукції вітчизняного виробника.

«Як показала перевірка: анкери завозили з Білорусі. Імпортував цю продукцію вітчизняний виробник через фірму-прокладку. Цікаво, що завозились анкери під виглядом заготовки, що дозволило суттєво занизити імпортне мито. Орієнтовна собівартість однієї одиниці такої «деталі» становила близько 50 грн, а Укрзалізниці її вже продавали як товар за 94 грн», – зазначив Євген Кравцов.

За його словами, за 7 місяців цього року залізниця через таку схему могла втратити понад 60 млн грн, саме тому дію закупівель призупинили.

Нагадаємо, суд залишив заарештованими рахунки фірми у «газовій справі Дубневичів». Також суд продовжив обов'язки підозрюваним у цьому розслідуванні. Раніше суд продовжив обов'язки фіндиректору «Енергії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: