Мін'юст США не знайшов порушень закону в бесіді Трампа і Зеленського

Читать на русском
Міністерство юстиції США розглянуло стенограму липневої телефонної розмови американського і українського президентів Дональда Трампа і Володимира Зеленського і не виявило порушень законодавства.

Міністерство юстиції США розглянуло стенограму липневої телефонної розмови американського і українського президентів Дональда Трампа і Володимира Зеленського і не виявило порушень законодавства, а також підстав для проведення подальшого розслідування чи інших дій.

Про це 25 вересня повідомляє ТАСС з посиланням на заяву керівника прес-служби відомства Керрі Кьюпек.

У документі говориться, що після вивчення офіційного запису розмови двох лідерів управління у кримінальних справах міністерства прийшло до висновку, що норми фінансування виборчих кампаній порушені не були. «Всі уповноважені відділи міністерства погодилися з цим юридичним висновком, і міністерство закрило справу», - наводить агентство текст документа.

Раніше в цей же день на сайті Білого дому опублікували стенограму розмови Трампа із Зеленським. В ході розмови Трамп заявив, що США багато роблять для України. Також він зазначив, що «було б здорово», якби український лідер вивчив «справа Байдена». Зеленський попросив надати додаткову інформацію з даної теми для проведення розслідування в Україні.

При цьому тема фінансової допомоги Україні з боку США в липневій телефонній розмові не порушувалася. Раніше ЗМІ заявляли, що саме ця тема була предметом торгу двох лідерів.

24 вересня спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, метою якої є визначити, чи існують підстави для оголошення імпічменту Трампу.

21 вересня The Wall Street Journal опублікувала статтю, в якій говорилося, що під час липневої розмови Трампа із Зеленським американський лідер вісім разів намагався примусити Київ посприяти юристу Рудольфу Джуліані в розслідуванні дій колишнього віце-президента США Джо Байдена і його сина, нібито пов'язаного з українською газовою компанією.

Байден, який вважається основним конкурентом Трампа на президентських виборах 2020 року, зажадав оприлюднити деталі переговорів, а потім закликав конгрес ініціювати процедуру імпічменту.

12 вересня юридичний комітет палати представників конгресу схвалив резолюцію про процедуру можливого оголошення імпічменту Трампу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: