Справу розшукуваного екссудді з Луганщини передали до ВАКС

Читать на русском
Верховний суд задовольнив клопотання прокурора про передачу справу колишнього служителя Феміди-втікача до Антикорупційного суду.
Руслан Юхимук

Кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області Руслана Юхимука в одержанні неправомірної вигоди передали до Вищого антикорупційного суду.

Таке рішення 23 вересня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду за результатами розгляду відповідного клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що прокурор САП Сергій Козачина подав клопотання про направлення справи Юхимука до ВАКС. За його словами, Антикорупційний суд вже розпочав свою роботу, а значить цю справу необхідно скерувати туди. Вивчивши документ, Верховний суд його задовольнив і передав справу до ВАКС.

За версією слідства, екссуддя за попередньою змовою з фізичною особою вимагав та отримав 4000 доларів за постановлення ухвали про зняття арешту з автомобіля та відмову у задоволенні подання прокуратури. Його дії були кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 ККУ, ч. 2 ст. 375 КК (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ч. 3 ст. 358 КК (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

У 2017 році Вища рада правосуддя звільнила Юхимука з посади. Наразі він перебуває в розшуку, а стосовно нього здійснюється заочний суд.

Нагадаємо, справу екс-чиновника Зернової корпорації передали в ВАКС. Також до антикорупційного суду передали справу про заволодіння коштами філії УЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: