Справа АМПУ: суд передав провадження до апеляційної інстанції

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив звернутися до апеляційного суду, щоб той звернувся до Верховного суду з приводу передачі справи Адміністрації морпортів до ВАКС.

Шевченківський районний суд міста Києва скерував до Київського апеляційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього керівництва Адміністрації морських портів та інших осіб у розкраданні понад 247 млн грн на тендерах з днопоглиблення для вирішення питання про звернення з поданням до Верховного суду про передачу справи до Вищого антикорупційного суду.

Таке рішення 12 вересня ухвалила колегія суддів райсуду, повідомляє «Слово і Діло».

У коментарі «Слово і Діло» прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомив, що Київський апеляційний суд має 26 вересня розглянути це питання.

Як відомо, САП і НАБУ обвинувачують екс-голову АМПУ Андрія Амеліна, першого заступника АМПУ Юрія Наконечного, екс-начальницю відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича, директора ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» Олексія Буштрука і бенефіціара цього підприємства Олександра Кучера, а також бенефіціара Kleona Trade LLP Андрія Мишка в розкраданні 247 млн грн.

Нагадаємо, суд призначив підготовче засідання у справі АМПУ. Пізніше, у підготовчому засіданні зробили двомісячну перерву. Раніше суд залишив арештованими рахунку фірми «Техморгідрострой».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: