Трамп запевнив, що не чинив тиску на Зеленського

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати не загрожували Україні припиненням фінансової допомоги в разі відмови Києва від розслідування дій сина Джозефа Байдена.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Штати не загрожували Україні припиненням фінансової допомоги в разі відмови Києва від розслідування дій сина Джозефа Байдена.

Таку заяву зробив Трамп, відповідаючи на питання журналістів на зустрічі зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою на полях 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, пише Reuters.

Трамп уперше зустрінеться із Зеленським. Чи є що запропонувати США?Зустріч президентів України і США Володимира Зеленського і Дональда Трампа відбудеться 25 вересня в Нью-Йорку в рамках 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Я не просив... Я не робив такої заяви: ви повинні зробити те-то, інакше я не надам вам допомоги. Я б цього не робив», - підкреслив Трамп, розповідаючи про зміст своєї розмови із Зеленським від 25 липня, що спровокувала скандал у Вашингтоні.

Також американський лідер допустив, що Білий дім оприлюднить стенограму його розмови із Зеленським.

«Коли ви побачите дзвінок, якщо ви його побачите, і, відверто кажучи, я сподіваюся, що ви його побачите, ви знатимете, що я так зовсім не чинив. І ви будете дуже розчаровані, коли переконаєтеся в цьому», - сказав Трамп, коментуючи підозри, що він чинив неприпустимий тиск на Зеленського.

За словами Трампа, він може з легкістю розпорядитися оприлюднити стенограму бесіди із Зеленським, але не хоче цього робити, щоб не створювати прецедент.

«Можу з легкістю це зробити. Але я б не хотів цього робити, беручи до уваги всі інші свої бесіди з іноземними лідерами. Я можу це зробити, оскільки це був нешкідливий дзвінок - як з його, так і мого боку. Не думаю, що це хороший прецедент - оприлюднювати зміст дзвінків з главами інших держав», - заявив Трамп.

Посилаючись на висловлювання української сторони, він вказав, що Київ вважає липневу бесіду двох лідерів «дуже хорошою».

«І вони також сказали, що тиск на нього не чинився», - сказав Трамп.

Раніше президент США розповів, про що говорив із Зеленським по телефону.

Також нагадаємо, Трамп продовжує наполягати на звинуваченнях проти сина Байдена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: