Пристайко прокоментував ймовірний тиск Трампа на Зеленського

Читать на русском
Очільник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що жодного тиску з боку американського президента Трампа в розмові з президентом України Володимиром Зеленським не було.

Очільник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що жодного тиску з боку американського президента Трампа в розмові з президентом України Володимиром Зеленським не було.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Громадському.

«Справді, американські президенти підтримували нас, і ми цінуємо підтримку конгресу. Але це не означає, що хотіли би допомогти, і навіть могли би в теорії допомогти одній з партій. Ми — незалежна держава, у нас є свої таємниці. Президент має право говорити з іншим президентом так, щоб ця розмова залишилася нікому не відомою. Це єдина передумова, лідери все ще обмінюються між собою важливою і часто чутливою інформацією. Американські слідчі мають повне право звертатися в США, діставати цю інформацію», — заявив міністр.

На його думку, всі підозри про те, що Україна під час виборів у США в 2016 році допомагала демократам і не хотіла, щоб президентом став Дональд Трамп — це результат неповної проінформованості.

«Якщо хтось вважає, що на нашого президента здійснювався тиск, вони повинні це визначити. Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що жодного тиску не було. Розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі реальні проблеми. Ця розмова була довгою, дружньою і порушувала багато питань», — додав Пристайко.

Нагадаємо, голова комітету з розвідки палати представників, представник Демократичної партії Адам Шифф заявив, що якщо тиск президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського буде доведено, імпічмент може стати єдиним виходом із ситуації.

Пізніше, Трамп відреагував на звинувачення про можливий тиск на Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: