Трамп і Дуда підписали декларацію про військове співробітництво

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп і польський лідер Анджей Дуда підписали Спільну декларацію про військове співробітництво.

Президент США Дональд Трамп і польський лідер Анджей Дуда підписали Спільну декларацію про військове співробітництво.

Про це в понеділок, 23 вересня, повідомили в пулі Білого дому.

«Ми підписуємо Спільну декларацію щодо поліпшення оборонного співробітництва Польщі та США. У нас чудові стосунки з Польщею», - сказав Трамп.

Повідомляється, що президенти підписали документ перед двосторонньою зустріччю. В ході зустрічі Трамп пообіцяв співпрацювати з Польщею «в різних військових областях». Що стосується розміщення в країні додаткового американського військового контингенту, президент США зазначив, що військових, швидше за все, перекинуть туди з інших країн Європи.

«Ймовірно, ми будемо переміщувати військових з інших місць в Європі, а не відправляти туди нових», - сказав Трамп. Він додав, що відправка до Польщі військових не пов'язана з «погрозами з Росії».

12 червня Вашингтон і Варшава домовилися про розміщення ескадрильї американських безпілотників MQ-9 і про перекидання додатково тисячі військовослужбовців. Зараз в Польщі базується близько 4,5 тис. Аамериканських солдатів.

Польща раніше неодноразово просила збільшити число американських військових на своїй території і навіть обіцяла побудувати базу за $ 2 млрд для розміщення контингенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: