Зняття арешту з Новороздільської ТЕЦ: ВАКС визначить підсудність у клопотанні

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне клопотання адвоката про скасування арешту однієї з теплоелектроцентралей.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне клопотання адвоката про зняття арешту з Новороздільської теплоелектроцентралі та скасування передачі її в управління Національного агентства з менеджменту та розшуку активів у межах кримінального провадження про заволодіння природним газом НАК «Нафтогаз України» на загальну суму понад 1,4 млрд грн, так званої «газової справи Дубневичів».

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 17 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

У документі вказується, що адвокат Святослав Кравець в інтересах ТзоВ «Енергія-Новий Розділ» подав клопотання про зняття арешту з майна фірми та скасування його передачі в управління АРМА. Водночас він також подав клопотання про передачу цього документу на розгляд Солом'янського районного суду міста Києва з підстав нібито непідсудності ВАКС злочинів у кримінальному провадженні. Адвокат вказував, що у цьому провадженні підозрюваними є службові особи приватних підприємств і не є високопосадовцями, а значить ця справа не підслідна детективам НАБУ.

Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково і звернувся до Апеляційної палати ВАКС з поданням щодо вирішення питання підсудності клопотання про зняття арешту з Новороздільської ТЕЦ.

Нагадаємо, АРМА оголосило новий конкурс на управителів ТЕЦ Дубневичів. Також суд залишив заарештованої частку Дубневичів у Новояворівської ТЕЦ. Раніше суд знову відмовив у знятті арешту з Новояворівської ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: