ВАКС скасував рішення про відмову заарештувати брата Каськіва

Читать на русском
Апеляційна палата Антикорупційного суду скасувала судове рішення, яким відмовили правоохоронцям в арешті родича Владислава Каськіва.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення Солом'янського районного суду міста Києва, яким відмовили НАБУ і САП у заочному взятті під варту рідного брата колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва Олександра у справі розтрати 259,2 млн грн.

Таке рішення сьогодні, 19 вересня ухвалила колегія суддів апеляційної палати ВАКС, повідомили журналісту «Слова і Діла» в САП.

Як відомо, 2 вересня Солом'янський суд відмовив НАБУ і САП в заочному арешті Каськіва. Своє рішення суддя обґрунтувала тим, що брат Каськіва не оголошений Інтерполом у міжнародний розшук, а тому немає підстав для заочного арешту. Не погоджуючись з таким рішенням, САП подала апеляційну скаргу, в якій посилалися на необґрунтованість такого рішення.

Вивчивши апеляцію, ВАКС її задовольнив частково і скасував рішення Солом'янського суду. Проте саме клопотання направив до першої інстанції ВАКС для повторного розгляду.

Нагадаємо, брата Каськіва оголосили в розшук. Представник САП нагадав, що спочатку суд дозволив заочний арешт Каськіва, проте пізніше Київський апеляційний суд це рішення скасував. Надалі органи правопорядку ще раз клопотали про заочний арешт підозрюваного, проте суд відмовляв. Водночас Макар навів практику Київського апеляційного суду, який скасовував подібні ухвали про відмову, обґрунтовуючи це тим, що для оголошення підозрюваного у міжнародний розшук достатньо постанови слідчого/детектива і скерування її для виконання до Інтерполу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: