ОБСЄ нарахувала на Донбасі понад 40 одиниць невідведенного озброєння

Читать на русском
На непідконтрольній Києву території Донбасу місія ОБСЄ зафіксувала 44 одиниці озброєння, розміщених із порушенням ліній відведення.

На непідконтрольній Києву території Донбасу місія ОБСЄ зафіксувала 44 одиниці озброєння, розміщених із порушенням ліній відведення.

Про це повідомляється в опублікованому в понеділок, 23 вересня, звіті СММ ОБСЄ.

Карта ООС: ситуація на сході України на 23 вересняСитуація на сході країни на 23 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«В цілому СММ зафіксувала 44 одиниці озброєння, розміщених із порушенням ліній відведення в непідконтрольних уряду районах, зокрема, на території колишнього Луганського міжнародного аеропорту приблизно в 10 км на південь від Луганська», - йдеться в звіті.

Також за інформацією ОБСЄ, 21 вересня приблизно в 2,5 км на північний схід від північного краю ділянки розведення в районі Петровського члени патруля місії бачили, як двоє сепаратистів «копали траншею довжиною 10-15 м на відстані близько 5 м від нещодавно зведеного блокпосту».

Крім того, спостерігачі інформують, що бачили «екскаватор військового типу і землерийну машину» орієнтовно в 150 м від того ж самого блокпосту.

Раніше в ОБСЄ підрахували кількість вибухів на Донбасі за добу.

Також нагадаємо, бойовики не пропустили місію ОБСЄ через блокпости на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: