Карта ООС: ситуація на сході України на 23 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 23 вересня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Обстріли:

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували провокаційні прицільні обстріли позицій захисників України.

Загалом окупанти здійснили вчора 15 збройних провокацій на лінії бойового зіткнення.

У переважній більшості випадків противник вів вогонь з гранатометів різних систем, а також застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Під ворожим вогнем перебували наші позиції в районах н.п. Кримське, Південне, Майорськ, Луганське, Зайцеве, Новолуганське, Новогнатівка, Водяне та Лебединське. Тричі – поблизу Миколаївки.

Окрім цього, двічі збройні формування Російської Федерації та її найманці застосовували заборонене Мінськими угодами озброєння. Після 16:00 з напрямку від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки ворог випустив загалом 9 мін калібру 82 мм по позиціях наших захисників н.п. Залізне та Новгородське.

Підрозділи Об’єднаних сил декілька разів застосовували чергові вогневі засоби з метою придушення ворожої збройної активності. При цьому наші воїни неухильно дотримувалися Мінських угод.

На жаль, вчора внаслідок ворожих прицільних обстрілів отримав поранення один наш герой.

Обстановка на сьогодні, 23 вересня

Від початку поточної доби сьогодні з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 4 прицільні обстріли наших позицій.

З 01:25 з напрямку від міста Докучаєвськ окупанти вели обстріл з АГС по позиціях наших оборонців Новотроїцького.

Також вночі окупанти двічі з напрямку від села Петрівське вели обстріли захисників села Богданівка Донецької області. З 02:35, протягом 20 хвилин, ворог застосовував озброєння БМП, станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. З 04:05 окупанти поновили тут обстріли вже з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

З 10:50 окупанти відкрили вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках н.п. Зайцеве.

За наявною інформацією, внаслідок порушень режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами та провокаційними обстрілами наших позицій, втрат серед Українських воїнів від початку поточної доби немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: