НАБУ проводило обшук на Новояворівській ТЕЦ у справі про ухилення від податків

Читать на русском
У жовтні 2018 року Національні бюро проводило обшук на Новояворівській ТЕЦ у новій справі, де фігурує підприємство.
Новояворівська ТЕЦфото: Микола Бузенко

3-4 жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшук на території Новояворівської ТЕЦ у кримінальному провадженні про можливе ухилення від сплати податків підприємством-власником ТОВ «Науково-виробничого підприємства «Енергія-Новояворівськ».

Про це йдеться в ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, представник Новояворівської ТЕЦ подав позов до НАБУ, в якому просив: визнати протиправним обшук на території ТЕЦ; визнати протиправним бездіяльність щодо неповернення майна і документів, вилучених під час обшуку, а також зобов'язати НАБУ повернути вилучене майно. За інформацією позивача, обшук проходив у межах кримінального провадження про можливе ухилення від сплати податків підприємством «Енергія-Новояворівськ». Також у позові зазначалося, що фірма не може захистити свої права і інтереси в порядку ст. 303 КПК України, так як не має процесуального статусу у справі.

Вивчивши позов, суддя Наталя Клименчук відмовила у відкритті провадження за ним. Вона зазначила, що фірма «Енергія-Новояворівськ» як учасник кримінального судочинства має право звернутися до суду з відповідною скаргою в ході досудового розслідування. А так як в даному випадку спірні правовідносини регулюються виключно нормами Кримінального процесуального законодавства України і жодним чином не стосуються публічно-правових спорів, то у відкритті провадження слід відмовити.

Нагадаємо, власники Новояворівської ТЕЦ намагалися зняти арешт з рахунків. Також раніше вони намагалися зняти арешт з активів підприємства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: