Підсумки роботи Ради: нардепи за тиждень ухвалили 28 законопроектів

Читать на русском

Порівняно з першим тижнем роботи Верховна рада трохи зменшила оберти свого «турборежиму». На засіданнях 18-20 вересня народні депутати ухвалили 6 постанов і 28 законопроектів. «Слово і Діло» докладно розписало підсумки роботи парламенту за тиждень.

З 28 законопроектів 7 були ухвалені за основу і 21 – в цілому. Серед них: закон про початок роботи Вищої антикорупційного суду, зміни для зменшення тиску на бізнес, реформа органів прокуратури, зміни в закон «Про оборону України» та інші.

Верховна рада з початку роботи ухвалила майже 50 законопроектівВерховна рада з початку роботи ухвалила 49 законопроектів і 43 постанови. Один закон президент вже підписав.

Ухвалені постанови передбачали, зокрема, внесення змін до календарного плану роботи парламенту. Так, 2-4 жовтня будуть пленарні засідання, а 7-11 жовтня – робота в комітетах. Крім того, ухвалено кілька постанов про проведення парламентських слухань. Ще одна постанова була про скасування голосування за закон про імпічмент президента, але її відхилили.

За підсумками тижня роботи провалена програмна обіцянка з'явилася у партії «Голос». Члени фракції не голосували за реформу прокуратури, яка, в тому числі, повертає норму про наявність у генпрокурора юридичної освіти, хоча і обіцяли відновити цю вимогу в українському законодавстві.

Також «Слово і Діло» звертає увагу, що в програмі партії «Голос» була обіцянка оновити і модернізувати систему прокуратури. Те, що фракція не підтримала президентський законопроект, поки не дає підстав безапеляційно заявляти про невиконання цієї програмної обіцянки, однак сумніви в тому, чи виконає партія Вакарчука цю обіцянку в майбутньому, вже зароджені.

Детально про те, як пройшов тиждень в парламенті, читайте в матеріалі «Слова і Діла».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: