Верховна рада з початку роботи ухвалила майже 50 законопроектів

Читать на русском

Верховна рада IX скликання не давала собі часу на розгойдування, а відразу взялася до активної роботи. Під час засідань 29 серпня і 3 вересня народні депутати встигли ухвалити один законопроект і 34 постанови. Минулого пленарного тижня було ухвалено вже 48 законопроектів та 9 постанов. «Слово і Діло» докладно розписало підсумки роботи парламенту за цей період.

За перші два засідання Верховна рада змогла внести зміни до Конституції щодо недоторканності народних депутатів. 11 вересня президент Володимир Зеленський вже підписав цей закон, він набуде чинності з початку наступного року.

Ухваливши ці зміни, фракції «Слуга народу» і «Голоса» відразу виконали свої програмні обіцянки скасувати недоторканність парламентаріїв. А «Опозиційна платформа – За життя» аналогічну обіцянку провалила: фракція не голосувала за законопроект, мотивуючи це порушенням регламенту.

Постанови, схвалені в перші дні, стосувалися звільнення і призначення членів Кабінету міністрів, силовиків, припинення повноважень нардепів і організації роботи Ради.

На минулому пленарному тижні депутати ухвалили ще 9 постанов і 48 законопроектів (40 з них – за основу та 8 – в цілому). Зокрема, в цілому був проголосований президентський законопроект про імпічмент, зміни до Бюджетного кодексу щодо державної підтримки кіно і джерел формування дорожнього фонду. Крім того, були внесені зміни щодо здійснення габаритно-вагового контролю (законопроект повинен посилити моніторинг і відповідальність за порушення норм перевезення вантажів). Поки що жодного закону, ухваленого в ці дні, Зеленський не підписав.

І після голосування за закон про імпічмент президенту у фракції «Голос» з'явилася провалена програмна обіцянка: запевняли, що запровадять процедуру імпічменту, але при голосуванні за ініціативу в повному складі утрималися.

Нагадаємо, ми детально писали, як у Верховній раді пройшов перший повноцінний робочий тиждень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: