Недостовірне декларування: суд зобов'язав САП розглянути клопотання Головіна

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив скаргу захисника колишнього очільника одеської поліції у справі можливої брехні в декларації.
Дмитро Головінфото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд зобов'язав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру розглянути клопотання адвоката колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна про проведення слідчих дій у кримінальному провадженні про можливе недостовірне декларування.

Таке рішення 10 вересня ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Андрій Михайленко за результатами розгляду клопотання захисника, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, адвокат Головіна подав до САП клопотання про проведення окремих слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні про можливе недостовірне декларування. Проте, на думку захисника, прокурор САП в порушення вимог ст. 220 КПК України у відповідний строк не надав відповідь. Тому адвокат вважає, що його клопотання не було розглянуто, оскільки про результати розгляду клопотання заявник повідомляється згідно вимог ст. 220 КПК України (три дні з моменту подання клопотання). Так, захисник подав скаргу не бездіяльність прокурора, в якій просив суд зобов'язати САП розглянути це клопотання.

Своєю чергою прокурор САП заперечував проти задоволення скарги. Він повідомив, що скаржником не вказаний номер кримінального провадження, в межах якого заявлено відповідне клопотання. Прокурор додав, що скарга повинна бути повернута скаржнику, оскільки в особи, що її подала, відсутній відповідний статус, передбачений ст. 220, 303 КПК України. Крім того, за словами прокурора, адвокату Головіна була надана відповідь на це клопотання, а саме був підтверджений факт існування вказаного кримінального провадження.

Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав САП розглянути клопотання адвоката Головіна. Тому САП подала скаргу на таке рішення. Однак апеляційна палата ВАКС відмовила у відкритті провадження за скаргою.

Нагадаємо, НАБУ затримало колишнього начальника поліції Одещини Головіна у справі заволодіння цигарками. Пізніше, суд відправив його під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: