Справа Головіна: суд пояснив, чому не заарештував фігуранта

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив антикорупційним правоохоронцям у заочному арешті колишнього керівника приватної фірми.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив у заочному взятті під варту колишнього директора та бенефіціара фірми «Агат-2016» Валерія Капітанчука, оскільки той не оголошений у міжнародний розшук Інтерполом.

Про це йдеться в мотивувальній частині рішення слідчої судді Солом'янського районного суду міста Києва Марії Зелінської від 2 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановила суддя, 31 липня Капітанчука оголосили в розшук. Вже 7 серпня його оголосили в міжнародний розшук постановою детектива НАБУ. За даними слідства, підозрюваний 26 червня з Одеського аеропорту полетів до Стамбула і не повертався. Наразі його місце перебування не встановлено. Водночас 12 серпня НАБУ скерувало запит до Інтерполу щодо міжнародного розшуку Капітанчука, проте досі відповіді на нього немає.

Суддя встановила, що підозрюваний не перебуває у розшуці. За її словами, відомості про перебування Капітанчука у міжнародному розшуку відсутні та не підтверджені листом Комісії по контролю за файлами Інтерполу. Вона додала, що жодною нормою КПК України та Закону України «Про НАБУ» не передбачено можливість детектива самостійно оголошувати підозрюваного у міжнародний розшук.

Нагадаємо, НАБУ затримало ексначальника поліції Одеської області Дмитра Головіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: