Стали відомі претенденти на посаду голови ЦВК

Читать на русском
Три народні депутати від Слуги народу - Аліна Загоруйко, Вадим Галайчук та Сергій Кальченко претендують на посаду голови Центральної виборчої комісії.

Три народні депутати від «Слуги народу» - Аліна Загоруйко, Вадим Галайчук та Сергій Кальченко претендують на посаду голови Центральної виборчої комісії.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на джерела.

Як зазначається, Кальченко має високі високі шанси очолити ЦВК.

«Я питав і в Аліни Загоруйко, у Галайчука Вадима, чи бачать вони себе у Центральній виборчій комісії. Вони мені не дали конкретної відповіді з цього приводу. Коли партія буде визначатися з кандидатами, я, наприклад, буду рекомендувати Сергія Кальченка, хорошого експерта з конституційного права, експерта Венеціанської комісії», - повідомив заступник комітету з питань організації державної влади, член фракції «Слуга народу» Олександр Качура.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський може запропонувати Верховній раді кандидатури до нового складу Центральної виборчої комісії вже на цьому пленарному тижні.

13 вересня Верховна рада постановила розпустити Центральну виборчу комісію, за це рішення проголосував 341 депутат при мінімально необхідних 300.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: