Стефанчук розповів про порядок формування нового складу ЦВК

Читать на русском
Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про процес формування нового складу ЦВК.

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук розповів про порядок формування нового складу ЦВК.

Про це він розповів журналістам, передає «РБК-Україна».

За словами Стефанчук, процес формування нового складу Центральної виборчої комісії буде відбуватися за чинним законом.

Членів ЦВК змінювали понад чотири роки, а звільнили за 15 хвилинБаталії навколо нового складу ЦВК точилися понад чотири роки. Комісія встигла попрацювати менше року і була звільнена протягом 15 хвилин.

Нардеп зазначив, що поки що процес обрання нового складу ЦВК не передбачатиме скорочення кількості її членів та відбуватиметься відповідно до закону, який діє сьогодні.

«Все буде сформовано в порядку і строки, передбачені законом. Все буде йти відповідно до Конституції і закону України «Про ЦВК». Відповідно до законодавства буде. Ми не будемо грати в «плюс-мінус» (членів ЦВК, - ред.). Скільки треба - стільки буде, скільки передбачено законом», - додав він.

Стефанчук підкреслив, що формування комісії за квотним принципом поки що залишається предметом дискусії.

«Я думаю, що це буде предметом дискусії (збереження квотного принципу, - ред.), але ми відразу визначилися, що пріоритетним для нас буде професійний принцип. Питання формування ЦВК мають бути питанням консенсусу в залі. Ми будемо наполягати на одному: до ЦВК мають увійти люди, які професійно відповідають тим функціям, які покладені на ЦВК», - заявив Стефанчук.

Нагадаємо, 13 вересня 2019 року Верховна рада достроково звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії. За проект постанови президента Зеленського проголосував 341 депутат. Фракції «Європейська солідарність» і «Голос» виступили «проти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: