Фракції повинні подати кандидатури на членів ЦВК уже завтра — юрист

Читать на русском
Фракції повинні подати свої кандидатури на посади членів ЦВК уже завтра. Про це в ефірі skrypin.ua розповіла юристка громадянської мережі Опора Ольга Коцюруба.

Фракції повинні подати свої кандидатури на посади членів ЦВК уже завтра.

Про це в ефірі skrypin.ua розповіла юристка громадянської мережі «Опора» Ольга Коцюруба.

Рада достроково звільнила всіх членів ЦВК: як голосували нардепиВерховна рада звільнила весь склад Центральної виборчої комісії. Нагадаємо, оновилася ЦВК тільки восени минулого року.

Вона уточнила, що відповідно до закону, кандидатури мають бути подані президенту не пізніше наступного дня після винесення рішення про розпуск Центральної виборчої комісії.

«Діяльність кожного органу державної влади оскаржується в судах. Тому підстав говорити про те, що були грубі порушення з боку ЦВК виборчих прав громадян, немає: були судові рішення, але вони Центральною виборчою комісією виконувалися. Щодо 198 округу, тут треба сказати, що не було відповідної процедури ЦВК, як діяти в такій ситуації», – підкреслила Коцюруба.

Сьогодні Верховна рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень всіх членів Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, що таку пропозицію вносив президент Володимир Зеленський, прохання обґрунтовувалося тим, що ЦВК «неодноразово виявляла недостатню виваженість або навіть політичну упередженість». «Слово і Діло» подивилося, хто голосував за таке рішення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: