В Херсонській області переплатили майже 1 млн грн за інсулін

Читать на русском
Державна аудиторська служба провела фінансовий аудит Департаменту охорони здоровя Херсонської області на предмет виконання бюджетних програм, що стосувались заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет.
Херсонська ОДА

Департамент охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації втратив можливість економії бюджетних коштів на суму майже один мільйон гривень під час закупівлі інсуліну, оскільки у тендерній документації не відобразили новозатверджені ціни на ці ліки.

Про це йдеться в результатах державного фінансового аудиту за результатами виконання Департаментом охорони здоров'я Херсонської ОДА двох бюджетних програм, який оприлюднила експертна організація «StateWatch» в межах проекту «Громадський контроль над бюджетними витратами медичних інститутів», повідомляє «Слово і Діло».

Отже, через те, що при закупівлі препаратів інсуліну, не було враховано вимог граничних цін, встановлених МОЗ України, за даними бюджетними програмами було втрачено можливість заощадити 874 тисячі гривень бюджетних коштів.

До прикладу, база спеціального медичного постачання закуповувала препарат «Левемір Флекспен №5» по ціні 340,05 грн за одиницю. Водночас, згідно оптово-відпускної ціни, затвердженої наказом МОЗ України, вартість за одиницю «Левемір Флекспен» становила 294,47 грн, що на 45,58 грн менше.

Таким чином, аудитори пришли до висновку, що в результаті не прийняття у 2017 році своєчасного рішення щодо визначення очікуваної вартості предмета закупівлі не вище цін визначених наказом МОЗ, було втрачено можливість заощадити 874,1 тис. грн бюджетних коштів.

Нагадаємо, медичний центр Одеси втратив доходів на півмільйона гривень. Раніше Волинські санаторії неефективно використали майже 300 тис. грн. Також Вінницький лікувальний центр недоотримав 2,5 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: