Адвокати заступника голови Держводагентства отримали доступ до документів ГПУ

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання адвоката про надання тимчасового доступу до документів Генпрокуратури.

Суд надав тимчасовий доступ до журналу обліку відвідувачів приміщення Генеральної прокуратури України адвокатам заступника голови Державного агентства водних ресурсів України Павла Гвозденка, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 10 вересня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Оксана Олійник, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказував у клопотанні адвокат, за його даними, в приміщенні Генпрокуратури у справі Гвозденка був допитаний свідок, а за участю понятих – проведений огляд, ідентифікація та вручення грошових коштів. 19 березня у ГПУ також була проведена слідча дія пред'явлення особи для впізнання за фотознімками за участю свідка та понятих.

За словами захисту, ці дані є важливими для адвокатів у частині перевірки допустимості протоколів, складених за результатами слідчих дій, у яких брали участь одні й ті ж самі поняті, деякі з них похилого віку. Оскільки явка цих осіб для участі у слідчих діях викликає сумнів, є необхідність перевірки вказаних даних, тобто документи, до яких просить надати доступ, має намір використовувати у доказуванні.

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Нещодавно суд повернув Гвозденку закордонні паспорти і скасував заборону без дозволу залишати населений пункт, в якому він проживає.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення заступника голови Держводагентства від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: