Заступнику голови Держводагентства повернули закордонний паспорт

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив дозволити заступнику очільника водного агентства вільно пересуватися Україною.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд повернув закордонні паспорт заступнику голови Державного агентства водних ресурсів України Павлу Гвозденку, якого правоохоронці підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 5 червня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

У зв'язку із завершенням дії обов'язків прокурор просив суд продовжити їх ще на 2 місяці. Вивчивши клопотання, суддя Жовноватюк задовольнила клопотання частково. Так, Гвозденку повернули закордонні паспорти і скасували заборону без дозволу залишати населений пункт, в якому він проживає.

Як відомо, суд також продовжив відсторонення Гвозденка від посади заступника голови Держводагентства.

Нагадаємо, суд наклав арешт на «хабар» депутату Київської облради. Раніше суд призначив експертизу у справі хабара поліцейським.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: