Суд скасував арешт Porsche у справі про хабар заступнику голови Держводагентства

Читать на русском

Столичний райсуд задовольнив клопотання адвоката власника майна про скасування арешту з транспортного засобу.

Суд скасував арешт автомобіля Porsche Cayenne, в якому затримали заступника голови Державного агентства водних ресурсів України Павла Гвозденка за підозрою в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду відповідного клопотання адвоката власника майна, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Згідно фотографій з місця затримання, Гвозденко якраз перебував у автомобілі Porsche Cayenne, де його і викрили на одержанні неправомірної вигоди. Пізніше, рішенням суду на авто наклали арешт. За інформацією «Слово і Діло» з власних джерел, вказаний автомобіль належить третім особам, не пов'язаним із чиновником. Тому фактичний власник авто просив суд зняти арешт. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, суд обрав Гвозденку запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет. Проте нещодавно суд повернув Гвозденку закордонні паспорти і скасував заборону без дозволу залишати населений пункт, в якому він проживає.

Нагадаємо, суд продовжив відсторонення заступника голови Держводагентства від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: