Суд продовжив обов'язки та відсторонення заступнику голови Держводагентства

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив прохання антикорупційного прокурора про продовження обов'язків і строків відсторонення підозрюваного.

Суд продовжив до 2 жовтня строки відсторонення Павла Гвозденка від посади заступника голови Державного агентства водних ресурсів України, а також продовжив дію його обов'язків у межах кримінального провадження за підозрою в одержанні хабара.

Такі рішення 2 серпня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити до 2 жовтня відсторонення Гвозденка від посади. Також він окремим клопотанням просив продовжити дію обов'язків, покладених на заступника голови Держводагентства.

Вивчивши документи, суд клопотання про продовження відсторонення Гвозденка задовольнив повністю, а про продовження дії обов'язків – частково. Так, суддя продовжив дію двох обов'язків, а саме: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, а також утримуватися від спілкування зі свідком.

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд продовжив Гвозденку обов'язки. Раніше суд також продовжив слідство щодо нього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: