Суд наклав арешт на бізнес екс-посадовця Інституту титану

Читать на русском
Столичний райсуд задовольнив клопотання антикорупційних правоохоронних органів про арешт майна підозрюваного екс-посадовця інституту.

Суд наклав арешт на бізнес колишнього першого заступника генерального директора державного науково-дослідного та проектного Інституту титану Андрія Рачкова, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро підозрюють у нанесенні збитків установі на майже 1,26 мільйона доларів.

Таке рішення 29 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 19 липня Рачкову повідомили про підозру. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались. 20 липня суд відправив його під домашній арешт з покладанням низки обов'язків, зокрема, носіння електронного браслету та здачі закордонних паспортів.

Пізніше НАБУ просило суд накласти арешт на корпоративні права Рачкова у Нікопольському заводі сталевих труб «ЮТіСТ» та у приватному підприємстві «СБ-Укрресурс». Як вказали у НАБУ, Рачков є засновником та кінцевим бенефіціарним власником цих компаній. Вивчивши клопотання, суддя її задовольнив.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння 1,26 мільйона доларів Держінституту титану. В ході розслідування детективи проводили обшук в приміщенні Інституту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: