НАБУ надіслало запит про міжнародну допомогу в справі Держінституту титану

Читать на русском
В Антикорупційному бюро хочуть отримати інформацію про офшорну компанію, що фігурує в справі Інституту титану.

У рамках розслідування кримінального провадження про розкрадання коштів ДП ​​«Державний науково-дослідний і проектний інститут титану» детективи НАБУ надіслали запит про правову міжнародну допомогу на Сент-Вінсент і Гренадини.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи підозрюють, що посадові особи Інституту титану розтратили 10,6 млн грн шляхом укладення агентської угоди з офшорною компанією REMAX LTD. Згідно з цію угодою, фірма має допомогти Інституту титану при укладенні будь-якого контракту. Таким контрактом стала угода з компанією Solway Industries LTD, що зареєстрована на Сент-Вінсенті і Гренадинах. Однак, за версією слідства, REMAX LTD не брала участь в укладенні контракту, а домовленості були розпочаті ще до агентської угоди з Інститутом титану. Втім, у рамках виконання агентської угоди Інститут титану перерахував REMAX LTD 10,6 млн грн.

У зв'язку з цим виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів та отриманні в паперовому та електронному вигляді в компанії Solway Industries LTD. Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до телефону екс-гендиректора Держінституту титану.

Раніше Бюро провело обшук у Держінституті титану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: