НАБУ затримало колишнього посадовця Інституту титану

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи затримали чергового підозрюваного, який причетний до нанесення збитків держпідприємству.

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали та повідомили про підозру колишньому першому заступнику генерального директора державного науково-дослідного та проектного Інституту титану у справі майже 1,26 млн доларів збитків установі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

За даними «Слово і Діло», йдеться про Андрія Рачкова.

«19 липня детективи НАБУ затримали експершого заступника генерального директора державного науково-дослідного та проектного Інституту титану, а прокурори САП повідомили про підозру у завданні 1,258 млн доларів шкоди цій установі. Дії посадовця кваліфіковано за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались. 20 липня суд відправив його під домашній арешт з покладанням низки обов'язків, зокрема, носіння електронного браслету та здачі закордонних паспортів.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», йдеться про офшорну фірму Remax Ltd, яка мала укладену агентську угоду з Інститутом титану. За її умовами, офшор отримає до 15% за допомогу Інституту в укладанні будь-якого контракту. Через кілька місяців інститут уклав із фірмою Solowey Indastries LTD угоду на розробку проекту реконструкції заводу з виробництва феронікелю. Агенту Remax LTD за цим договором погодили виплату в сумі 2 мільйони доларів, з яких їй перерахували лише 1,26 мільйона.

Проте слідство встановило, що інститут уклав цю угоду без допомоги Remax LTD, оскільки робота з укладення такого контракту з Solowey Indastries LTD почалася ще до підписання агентського договору. Агентську угоду з Remax LTD укладав екс-перший заступник гендиректора Інституту титану, а контракт із Solowey Indastries LTD – екс-гендиректор Михайло Хазнаферов.

Нагадаємо, до НАБУ передали справу про заволодіння 1,26 мільйона доларів Держінституту титану. В ході розслідування детективи проводили обшук в приміщенні Інституту. Також НАБУ отримувало доступ до телефону екс-гендиректора Держінституту титану і двох його заступників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: