НАБУ проводило слідчі дії в Держінституті титану

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро на початку червня проводили слідчі дії на одному з держпідприємств.

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе заволодіння 1,26 мільйона доларів Державного науково-дослідного і проектного інституту титану детективи НАБУ оглянули ноутбук одного з фігурантів справи й вилучили його.

Про це йдеться рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Дыло».

Згідно з матеріалами справи, Інститут титану в 2011 році уклав агентську угоду для надання допомоги з пошуку потенційних замовників із компанією Remax LTD. Розмір винагороди за кожним укладеним за допомогою фірми договором мав становити до 15% від його вартості.

Через кілька місяців інститут уклав із фірмою Solowey Indastries LTD угоду на розробку проекту реконструкції заводу з виробництва феронікелю. Агенту Remax LTD за цим договором погодили виплату в сумі 2 мільйони доларів, з яких їй перерахували лише 1,26 мільйона.

Проте слідство встановило, що інститут уклав цю угоду без допомоги Remax LTD, оскільки робота з укладення такого контракту з Solowey Indastries LTD почалася ще до підписання агентського договору.

Зазначається, що працівники Інституту титану напередодні укладення цієї агентської угоди їздили у відрядження до Кропивницького на підприємство ТОВ «Побузький феронікелевий комбінат», що належить Solowey Indastries LTD. Там вони розглядали питання про можливість залучення Інституту титану до робіт із проектування заводу Solowey Indastries LTD у Гватемалі. У подальшому працівники інституту ще раз їздили у відрядження для обговорення технічних питань за контрактом, але в цьому Remax LTD участь не брало. Також фірма не здійснювала й подальшу роботу із супроводу контракту.

У зв'язку з цим детективи НАБУ 1 червня провели огляд ноутбука, яким користувалася заступник генерального директора з економіки та фінансів Держінституту титану. Зазначається, що цей ноутбук був добровільно виданий начальником відділу інформаційного забезпечення та автоматизації проектних робіт ПАТ «Інститут Титана». На ньому детективи знайшли інформацію про укладену агентську угоду з Remax LTD. У Бюро просили суд накласти арешт на вилучений ноутбук. Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, Національна поліція передала до НАБУ справу про заволодіння 1,26 мільйона доларів Держінституту титану.

Раніше прокуратура передала НАБУ справу про хабар голові райсуду Волинської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: