ОПЗЖ провалила програмну обіцянку домогтися зняття недоторканності з нардепів

Читать на русском

Опозиційна платформа — За життя повним складом проігнорувала голосування за зняття недоторканності з нардепів.
Слово і Діло

Фракція «Опозиційної платформи – За життя» повним складом провалила програмну обіцянку домогтися зняття недоторканності з народних депутатів.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Сьогодні вночі Верховна рада України попередньо схвалила законопроект, який передбачає скасування депутатської недоторканності. Постанова №1095 «Про попереднє схвалення законопроекту про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)» підтримали 363 нардепи, один утримався, 29 – не голосували, проти — немає.

Однак ОПЗЖ стала єдиною фракцією, яка не дала за постанову жодного голосу: з 43 членів фракції 26 -не голосували, а 17 – були відсутні. Таким чином, фракція у повному складі провалила передвиборчу обіцянку.

Відзначимо, що перед голосуванням член ОПЗЖ Михайло Папієв заявив, що закон ухвалюється з порушенням регламенту Верховної ради. «Опозиційна платформа – За життя» голосувала за прийняття попередньо цього законопроекту. Якщо ми хочемо бути рівними перед народом, то треба взяти й абсолютно спокійно, виважено, скасувати недоторканність народних депутатів України, недоторканність суддів, недоторканність президента України. Але це треба зробити філігранно точно, чітко за Конституцією та законами України», – сказав депутат.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна детально подивитися результати голосування за скасування недоторканності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: