Рада відтермінувала штрафи за нерозмитнені автомобілі

Читать на русском
Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні в четвер, 12 вересня, розглянула в першому читанні проєкт закону про відтермінування штрафів за ввезення нерозмитнених автомобілів.

Верховна Рада на ранковому пленарному засіданні в четвер, 12 вересня, схвалила за основу і в цілому проєкт закону про відтермінування штрафів за ввезення нерозмитнених автомобілів.

За основу законопроект №1030 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» ухвалили 276-а голосами. Однак потім надійшла пропозиція проголосувати за документ в цілому. Пропозицію підтримали 284 нардепи.

Законопроектом передбачено відкладення штрафів за нерозмитнені «евробляхі» ще на 90 днів, тобто збільшення пільгового періоду з 270 до 360 днів.

Однак, згідно з текстом законопроекту, розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки за 100% ставками акцизного збору.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський запропонував Верховній раді відкласти запровадження штрафів за нерозмитнені автомобілі на іноземній реєстрації, так звані «євробляхи», ще на 3 місяці, подавши до парламенту відповідний законопроект.   Нагадаємо, що 21 серпня в Офісі президента України заявили про те, що штрафи для власників так званих «євроблях» будуть відтерміновані на три місяці. Формально вони повинні були набути чинності 21 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: