Пристайко відреагував на заяву Кучми

Читать на русском
Вадим Пристайко, міністр закордонних справ, відреагував на заяву представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

Вадим Пристайко, міністр закордонних справ, відреагував на заяву представника України в тристоронній контактній групі Леоніда Кучми, який припустив, що лідери Франції та Німеччини будуть підштовхувати Україну до неприйнятних поступок Росії.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером.

«Важко коментувати... Я хочу сказати, що містер Зеленський дуже сильна людина фізично. Буде не так просто викручувати йому руки... Якби не наші західні партнери, санкції, тверда позиція на багатьох аренах міжнародних, ми б не змогли зупинити свого часу просування російських військ. Я не думаю, що так змінилася сильно (ситуація, - ред.), що ми можемо говорити, при всій повазі, про те, що Леонід Данилович висловлював вчора», - зазначив він.

Нагадаємо, Кучма припустив, що лідери Франції та Німеччини будуть підштовхувати Україну до неприйнятних поступок Росії. Він стурбований тим, що лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон і Ангела Меркель будуть підштовхувати президента України Володимира Зеленського до компромісів, таким як затвердження плану щодо проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу, без всякого нагляду з боку українського уряду.

Раніше Пристайко пояснив свої слова про вибори на окупованому Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: