Кучма сумнівається у швидкому обміні полоненими

Читать на русском
Сподіватися на швидкий процес звільнення українських полонених, утримуваних на Донбасі не можна.

Сподіватися на швидкий процес звільнення українських полонених, утримуваних на Донбасі не можна.

Про це в п'ятницю, 13 вересня, представник України в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма сказав в коментарі журналістам, повідомляє УНІАН.

Обмін полоненими та шлях до миру: в чому небезпека для України7 вересня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією за формулою 35 на 35.

Він заявив, що перед обміном необхідно завершити правові процедури щодо осіб, які були затримані українськими правоохоронними органами на Донбасі за посягання на територіальну цілісність України, оскільки щодо одних осіб ще тривають слідчі дії, а інших вже судять.

«Ось цей весь величезний обсяг роботи треба провести. Цим сьогодні і займаємося. Так що сподіватися, що швидко цей процес відбудеться, не можна, але ви бачите, що та сторона ставить питання, що віддайте нам всіх, а ми не можемо з порушенням закону вирішити такі проблеми», - підкреслив Кучма.

Нагадаємо, президент Зеленський анонсував новий обмін полоненими.

Пізніше український омбудсмен Людмила Денисова розповіла ЗМІ, що українська сторона вже підготувала і передала списки на обмін в РФ.

У Кремлі заявили, що Росія і Україна можуть провести новий обмін утримуваними особами, але процес буде розтягнутим.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: