Пристайко заявив про намір провести місцеві вибори в ОРДЛО

Читать на русском
Вадим Пристайко заявив про те, що опрацьовується можливість проведення місцевих виборів по всій країні,  включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив про те, що опрацьовується можливість проведення місцевих виборів по всій країні, включаючи окремі райони Донецької і Луганської областей.

«Вибори» в Криму: чи покарають РФ та чи допоможе Римський статут8 вересня російська влада провела в Криму і Севастополі «вибори» депутатів кримського парламенту і місцевих рад.

Про це він заявив журналісту «Інтерфакс-Україна» в кулуарах 16-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в п'ятницю, 13 вересня, в Києві.

Міністр зазначив, що п'ять років тому Україна погодилася на Мінські угоди, які передбачають вибори на непідконтрольному Донбасі.

«На нашу думку, ідеально було б провести вибори, поки це неможливо, одночасно у всій нашій країні. У них (на окупованому Донбасі, - ред.) вже двічі були «вибори», фейкові, їхніх результатів ми не визнаємо. Зараз ми пропонуємо провести одночасно вибори на всій території, в тому числі на окупованій. Подивимося, чи спрацює це, по часу виключно», - заявив Пристайко.

Він також підкреслив, що так звану формулу Штайнмайєра колишній президент Петро Порошенко погодив ще 2016 році.

Раніше парламент визнав нелегітимними проведені Росією «вибори» в Криму.

Також нагадаємо, ЄС не визнав «місцеві вибори» в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: