Пристайко пояснив свої слова про вибори на окупованому Донбасі

Читать на русском
Глава МЗС України зазначив, що вибори на непідконтрольному Донбасі можуть відбутися після деокупації у 2020 році.

Вибори на тимчасово окупованій території Луганської та Донецької областей повинні відбутися після того, як окупанти залишать територію України.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на телеканалі Інтер.

За словами Пристайка, вибори на окупованій території Донбасу можуть відбутися тільки за умови звільнення цих районів від Російської Федерації.

«Наше завдання з вами, щоб ці вибори відбулися так, як вони повинні відбутися. Якщо ми зможемо зробити до 2020 року, щоб окупант пішов із нашої землі, це і буде той ідеал, про який я сьогодні говорив. Наша з вами задача зробити так, щоб цей час наблизився», - заявив глава МЗС.

Він підкреслив, що вибори можуть бути проведені на території Луганської та Донецької областей тільки за умови безпеки на виборчих дільницях.

«Щоб був допуск партій, допуск медіа, щоб була безпека на ділянках, щоб люди чесно могли зробити свій вибір, хто повинен представляти їх у місцевих громадах», - підкреслив Пристайко.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав умови виборів у «ЛДНР». Глава держави заявив, що вибори на непідконтрольному Донбасі пройдуть за українськими законами.

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що на зустрічі лідерів нормандського формату, серед іншого, будуть обговорювати формулу Штайнмаєра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: