Зеленський запропонував відстрочку для «євроблях»

Читать на русском
Зеленський запропонував перенести дату початку застосування штрафів на кінець року
Команда президента хоче відтермінувати штрафні санкції за нерозмитнені автомобілі на єврономерах до кінця року.

Президент ініціював законопроект, яким пропонується відстрочити до кінця року дату початку застосування штрафних санкцій за несвоєчасне розмитнення автомобілів на єврономерах.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 18 серпня, в інтерв'ю Liga.net розповів Владислав Криклій, якого партія Слуга народу делегує на посаду глави транспортного комітету Верховної Ради.

«Мої відчуття, що у багатьох просто немає документів на машини. У січні-лютому спостерігалася аномальна кількість реєстрацій автомобілів на єврономерах», - сказав Криклій.

Він заявив, що тільки в січні 2019-го було зафіксовано понад 200 тисяч реєстрацій транспорту, показники січня 2018-го - 70 тисяч реєстрацій.

«Я так розумію, зараз залишилися незареєстрованими тільки ті, хто не хоче, не може або не має документів. Ось вони і намагаються це відтягувати», - заявив він.

«Коли закінчиться період без штрафів, будемо сідати і на цифрах дивитися кількість реєстрацій. Якщо зараз немає охочих реєструватися, чому вони повинні з'явиться через півроку? Тому, я думаю, що це остання відстрочка», - підсумував Криклій.

Нагадаємо, що раніше «євробляхерам» продовжили пільговий період розмитнення - штрафи повинні почати діяти із 24 серпня.

Також повідомлялося, що Пенсійний фонд отримав вісім мільярдів за розмитнення «євроблях».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: