Зеленський пропонує нове відтермінування «євробляхерам»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній раді відкласти застосування штрафних санкцій до тих, хто не встигне у встановлений термін розмитнити автомобілі на єврономерах.

Президент України Володимир Зеленський пропонує Верховній раді відкласти застосування штрафних санкцій до тих, хто не встигне у встановлений термін розмитнити автомобілі на єврономерах.

Як пише «Слово і Діло», законопроект №10462 внесли до Ради 17 липня. Текст документа на сайті парламенту поки не опублікований.

У ДФС роз'яснили, коли почнуть діяти нові штрафи для «євробляхерів»Нові штрафи за порушення при ввезенні транспортних засобів в Україну почнуть діяти з 22 серпня 2019 року.

Заступник керівника Офісу президента України Руслан Рябошапка повідомив під час брифінгу, що Зеленський пропонує відстрочити штрафи на 90 днів, передає прес-служба глави держави.

«Законопроект з’явився у порядку денному президента нещодавно, під час однієї з регіональних поїздок. До нього звернулося багато людей. Вони фізично не встигають розмитнити автомобілі. Не всі в нашій країні, на жаль, є достатньо заможними, щоб їздити на нових автомобілях. Протягом 90 днів новий парламент та уряд запропонують механізми, яким чином нарешті врегулювати цю проблему», – зазначив він.

Згідно з чинним законодавством, штрафні санкції щодо тих, хто не встигне розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією, мають почати діяти з 24 серпня.

«За інформацією наших колег із Мінінфраструктури та МВС, сьогодні в Україні близько 600-800 тис. автомобілів, які досі не розмитнені й перебувають на іноземній реєстрації. Проблема існує, й ми не можемо закривати на неї очі», – сказав Рябошапка.

За його словами, Зеленський вимагає від парламенту розглянути цей законопроект на позачерговому засіданні 18 липня.

Нагадаємо, штрафні санкцій мали набути чинності 22 травня. Верховна рада відтермінувала їх до 24 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: