Рада продовжила пільговий термін для розмитнення «євроблях»

Читать на русском
Верховна Рада на засіданні в четвер, 16 травня, продовжила на три місяці пільговий термін для розмитнення автомобілів на єврономерах.

Верховна Рада на засіданні в четвер, 16 травня, продовжила на три місяці пільговий термін для розмитнення автомобілів на єврономерах.

Таке рішення підтримали 236 народних депутатів, пише «Слово і Діло».

Штрафи та пільги для «євробляхерів»: чи потрібно йти на поступки8 листопада 2018 року Верховна рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів з європейською реєстрацією в Україні. Від сьогодні поліція може зупиняти нерозмитнені євробляхи. Власники таких авто влаштували мітинг під ВР.

Таким чином, парламент відстрочив введення в дію закону про штрафи за прострочені «євробляхи».

«У зв'язку із тим, що сьогодні ми провели позачергове засідання комітету і врахували прохання про відстрочку застосування закону 2612 ще на 90 днів, в пунктах 9.2 та 9.3 розділу 21 прикінцеві та перехідні положення Митного кодексу України і в пункті 1 розділу 2 прикінцевих положеннях закону України 2612 від 23.11.2018 року цифри 180 замінити цифрами 270», - сказала нардеп Ніна Южаніна.

Таким чином, штрафи почнуть діяти з 24 серпня.

«Таким чином, 24 серпня 2019 року набере чинності штрафний законопроект, який буде накладати штраф за порушення митного режиму, в якому будуть знаходитися автомобілі на європейській реєстрації», - заявила нардеп.

Раніше повідомлялося, що під Радою відбулася акція протесту власників «евроблях», під час якої постраждав поліцейський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: