Закон про імпічмент: Парубій надіслав офіційного листа президенту

Читать на русском
Парубій направив офіційний лист до президента Зеленського з вимогою негайно підписати закон про слідчі комісії Ради, в якому передбачена процедура імпічменту президента.
Фото «Слово і Діло».

Голова Верховної ради Андрій Парубій направив офіційний лист до президента України Володимира Зеленського з вимогою негайно підписати закон про слідчі комісії Ради, в якому передбачена процедура імпічменту президента.

Як пише «Слово і Діло», про це спікер сказав сьогодні, 5 липня, на засіданні парламенту.

Парубій підписав закон із процедурою імпічменту президентаСпікер Верховної ради України від 12 червня підписав законопроект про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної ради України.

Парубій нагадав, що згідно ст. 94 Конституції України у президента є 15 днів після отримання закону, щоб підписати або повернути закон зі своїми пропозиціями до Ради для повторного розгляду.

27 червня цей термін був вичерпаний, «відтак закон згідно з Конституцією вважається схваленим президентом України і має бути підписаний та офіційно оприлюднений».

Нагадаємо, Парубій 12 червня підписав законопроект №1098 «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», в якому передбачена процедура імпічменту президента.

Парламент 6 червня схвалив у другому читанні законопроект №1098. За документ проголосували 279 парламентаріїв.

Раніше «Слово і Діло» писало, які законодавчі ініціативи досі не підписані головою ВР.

Та як п’ятий президент Петро Порошенко порушував Конституцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: