«Вибори» в Криму: прокуратура розслідує держзраду

Читать на русском
Після так званих виборів в Криму прокуратура повідомила про підозру голові підконтрольної Кремлю виборчої комісії Михайлу Малишеву і його помічниці.
Фото - сomments.ua

Після так званих виборів до окупаційного «Государственного совета Республики Крым» прокуратура повідомила про підозру голові підконтрольної Кремлю виборчої комісії Михайлу Малишеву і його помічниці.

Про це інформує пресслужба прокуратури Автономної республіки Крим.

«Так звані вибори, які вчора незаконно відбулися на території тимчасово окупованого півострову, порушують норми законодавства, не визнаються в Україні та світі. Наразі організатору та його заступниці повідомлено про підозру. Найближчим часом обвинувальний акт стосовно голови «Виборчої комісії Республіки Крим» буде скерований до суду в порядку спеціального досудового розслідування», - зазначив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Нагадаємо, 8 вересня в Криму незаконно провели вибори депутатів до окупаційного «Государственного совета Республики Крым» і «місцеві ради».

Про невизнання «виборів» також заявили щонайменше шість країн: Литва, Латвія, Естонія, Румунія, Грузія і Польща.

У МЗС Польщі нагадали, що Росія порушила міжнародне право, анексувавши Крим, що підтверджує резолюція Генеральної асамблеї ООН від 2014 року.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії щодо організації і проведення так званих «місцевих виборів» в анексованому Криму і збільшити тиск на РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: