ЄС не визнає «місцевих виборів» у Криму

Читать на русском
В українському представництві Європейського Союзу заявили, що Крим є українською територією, і ЄС не визнає проведення там російських виборів.

Керівництво Євросоюзу, деякі країни блоку і Грузія заявили про невизнання так званих «виборів», організованих Росією в анексованому Криму.

«Європейський союз не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Росією. Тому ми не визнаємо проведення місцевих виборів Росією на Кримському півострові, а також місцевих або національних представників, обраних на території, яка є українською», - повідомило Представництво Європейського союзу в Україні на запит журналістів проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

Про невизнання «виборів» також заявили щонайменше шість країн: Литва, Латвія, Естонія, Румунія, Грузія і Польща.

У МЗС Польщі нагадали, що Росія порушила міжнародне право, анексувавши Крим, що підтверджує резолюція Генеральної асамблеї ООН від 2014 року.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії щодо організації і проведення так званих «місцевих виборів» в анексованому Криму і збільшити тиск на РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: