Литва і Латвія відмовилися визнати «місцеві вибори» в анексованому Криму

Читать на русском
Литва та Латвія не визнають результати проведення так званих місцевих виборів в анексованих Росією Криму та Севастополі.

Литва та Латвія не визнають результати проведення так званих місцевих виборів в анексованих Росією Криму та Севастополі.

Про це міністри закордонних справ обох країн повідомили в Twitter.

«Литва не визнає сьогоднішні «вибори» в Криму і Севастополі, незаконно анексованих Росією. Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і засуджуємо російську окупацію Криму та порушення міжнародного права», — констатував глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевич також підтвердив, що Рига не визнає місцеві вибори, які проводяться в незаконно окупованих і анексованих Росією Криму та Севастополі.

«Я підтверджую нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», — заявив Рінкевич.

Зазначимо, що 8 вересня в Росії відбувається єдиний день голосування - близько 6 тисяч виборчих кампаній і референдумів різного рівня, в тому числі в анексованому Криму.

Прокуратура Криму закликала жителів півострова не брати участь в незаконних виборах, що проводяться Росією в неділю на території АР Крим та Севастополя.

МЗС України закликає міжнародних партнерів дати принципову оцінку незаконним діям Росії щодо організації і проведення так званих «місцевих виборів» в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: